AMERIKA, MI VAN VELED?!

Sokáig néztem az amerikai kapitóliumból érkező képeket és videókat, tegnap este…

Megdöbbentő, megrázó, aggasztó… Szörnyű, ami történt!

Szörnyű, hogy szélsőségesek erőszakosan behatoltak egy kormányzati épületbe. Szörnyű, hogy a tegnap esti események során négy ember is az életét vesztette. Egy nőt agyonlőttek, hárman pedig egészségügyi vészhelyzet miatt haltak meg.

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

A békés tüntetés az rendjén van. De amikor emberek betörnek állami ingatlanokba, az már nem. A bal, demokrata oldalon rengeteg erőszakos radikális van. Az erőszakot láthattuk sokszor, például a BLM és az ANTIFA aktivistái részéről. De Donald Trump támogatói között is vannak radikálisok.

Például a hangosbemondóba kiabáló, félmeztelen, és viking-szarvas sapkát viselő Jake Angelo. A QAnon összesküvés-elméleteket terjesztő csoportosulás tagja.

Fotó Prensa Libre: EFE

Fotó Prensa Libre: EFE

Őrült elméletük szerint a Demokrata Párt tagjai gyermekeket rabolnak és pedofil-hálózatot működtetnek. A tegnapi események helyszíne környéken találtak csőbombát, fegyvereket és Molotov-koktélokat is…


Szerintem Donald Trump óriási hibát követett el. (Én továbbra is őt és a republikánus pártot támogatom – de nem az ilyen rossz döntések miatt, hanem a Biblia- és kereszténység- és Izrael-párti politikájuk miatt.)

Trump tömegrendezvényt szervezett épp akkorra, amikor a szenátorok az elektori szavazatok jóváhagyását végezték. Hagyta, hogy a tömeg átvonuljon a kapitóliumhoz. Amikor az emberek behatoltak az épületbe, ő még mindig nem küldte haza őket. Csupán békés magatartásra szólította fel a már súlyos bűncselekményt elkövető embereket. Csak miután sokan – köztük Joe Biden – felszólították Trumpot erre, állt ki és mondta az embereknek, hogy menjenek haza.

Ez súlyos politikai baklövés volt. Magas labda az ellenfeleinek.

A Demokrata Párt a programjával a szakadék felé viszi Amerikát. Nyilván ezen a párton is belül is vannak, akik az alábbiak közül nem minden ponttal értenek egyet. Illetve különböző mértékben támogatják ezeket a célkitűzéseket.

Mégis, a párt politikai programjának számos pontja istentelen, gonosz.

  • Támogatják korunk legnagyobb tömegmészárlását, az abortuszt.
  • Az “alternatív” együttélési formákkal támogatják a hagyományos családok szétverését.
  • Ez az ideológia tagadja, hogy az ember születéskori neme Isten által adott, természetes jellegzetesség lenne.
  • Kiállnak a homoszexuális házasság, a nemváltó műtétek, az LMBTQ-mozgalom hazugságon alapuló propagandája mellett.
  • A globalizmus, a multikulturalizmus, és a bevándorlás erőteljes képviselői, és ezzel a(z Isten által kitalált és fenntartott) nemzetállamok rendszerét támadják.
  • A Biblia és a kereszténység relativizálását akarják – azt hirdetve, hogy a hamis vallások, démonimádó kultúrák ugyanolyan értéket képviselnek, mint a zsidó-keresztény kultúrkör.
  • Egyre inkább egy radikálisan szocialista gazdasági modellt képviselnek – amely, felrúgva a magántulajdon tiszteletének bibliai elvét, lopáson alapul.

Mindez mélységesen gonosz. Ezért is fájó számomra, hogy a tegnapi eseményekkel ők duplán nyertek. Egyrészt Biden megnyerte a választást. Másrészt az erőszak miatt erkölcsi győztesnek is kikiálthatja magát.

A gonoszság egyébként sokszor pontosan így működik.

A bibliai varázslás működése során gyakran az Isten oldalán álló emberek lesznek a “rosszak”, “agresszorok”, “bűnösök”. Egészen biztos, hogy a Trumpra szavazó 75 millió ember 99%-a elítéli, ami tegnap történt. Trump politikai programja pedig sokkal közelebb áll a bibliai világnézethez, mint a Demokrata Párt irányvonala.

Ami megnyugtat: Isten kezében van a jövő. Valamiért megengedte, hogy ezúttal a demokraták kerüljenek hatalomra Amerikában. Ez lehet egy ébresztő az alvó és szekularizált keresztényeknek. De lehet ítélet is.

Személy szerint remélem, hogy a mostani folyamat még visszafordítható, vagy legalábbis a gonoszság kiteljesedése egy ideig még feltartóztatható. Imádkozom, és kérlek benneteket is tisztelettel, hogy imádkozzatok Amerikáért!

Azért 75.000.000 ember nem Bidenre és nem a Demokrata Párt programjára szavazott! Rengeteg keresztény ember és kiváló keresztény vezető él ott. És az amerikai hívőknek sokat köszönhet a világ…