Darlene Zschech

„A dicséret mindent megváltoztat!”

– azt hiszem, Darlene legújabb könyvének a címe jól tükrözi a világhírű ausztrál énekes hitvallását.

2006-ban, az amerikai Nashville-ben vettem részt egy konferencián, ahol a dicséret szolgálatot Darlene vezette. Vannak emberek, akik éneklésre születnek – Darlene ilyen ember. És nem akármilyen éneklésre – az ő szereplései sosem öncélúak, hanem minden annak van alárendelve, hogy az emberek bekerülhessenek Isten jelenlétébe.

Az ausztrál Hillsong Gyülekezet 1992-ben kezdett kiadni dicséret albumokat. Először az 1994-ben megjelent, 3. CD-jüket hallottam. A People Just Like Us (Ugyanolyan emberek, mint mi) albumról a Shout to the Lord (Kiálts az Úrnak) dal talált el igazán.

Megragadott, felrepített, be, Isten jelenlétébe…

Ahogyan azt rajtam kívül is nagyon sokan el tudnák mondani, a Hillsong számos ihletett dala érte és éri el ezt a hatást – a dallamok mintha a Mennyben íródtak volna, a szívünk „beleremeg” és szárnyalni kezd tőlük…

Darlene annyira szégyellte magát, amikor először előadta a gyülekezet akkori dicséret vezetőjének a Kiálts az Úrnak dalt, hogy megkérte, forduljon el tőle, miközben énekel. Ez a dal azóta már több, mint 200 albumon jelent meg, számtalan nyelven.

Az ausztrál énekesnő 1996 és 2007 között volt a Hillsong Gyülekezet dicséret vezetője. 4 könyvet adott ki, amelyeket 20 nyelvre fordítottak le, és hat solo albumot jelentetett meg.

Jelenleg a férjével egy ausztrál gyülekezetet vezetnek. E mellett Ruandában, Kambodzsában és Indiában végeznek karitatív munkát. Három lányuk és három unokájuk van.

2013. decemberében Darlene-t mellrákkal diagnosztizálták. Az ausztrál énekesnő belekapaszkodva Isten ígéreteibe, hittel harcolt a betegséggel szemben. A csoda megtörtént – egy évvel később gyógyultnak nyilvánították és azóta is aktívan énekel és ír!

„A dicséret egy megvallás, egy győzelmi felkiáltás, egy hitvallás, hogy mi szilárdan állunk azon a helyen, ahová Isten helyezett!

A dicséret leszögezi, hogy az ellenség szándéka, hogy kifosszon, nem fog sikerülni!

A dicséret annak kijelentése, hogy az ellenség nem fog tudni elragadni téged!”