JOE BIDEN BEIKTATÁSÁNAK A MARGÓJÁRA…

Ami Amerikában történik, az az egész világra kihat.

Ráadásul a mostani eseményeknek spirituális jelentőségük is van. Egy visszatartó erő lett most elmozdítva az antikrisztus szellemének az útjából. Nehéz időszak jön, talán legjobban az amerikai keresztényeknek, de nyilván az egész világnak. Az új típusú, keresztény-ellenes baloldal most majd kimutathatja a foga fehérjét.

Tegnap az “objektív” újságírók, riporterek szinte könnyezve ünnepelték az új, demokrata elnököt. Ezzel demonstrálták, hogy nem tisztelik a szakmájuk részéről elvárható alapvető objektív követelményeket. De az amerikai társadalom “másik felét” sem – azt a 74 millió embert, akik nem Joe Bidenre szavaztak.

Ezek a médiamunkások valójában balos aktivisták, akiknek az álma most megvalósulni látszik.

Ugyanígy viselkedtek a hollywoodi sztárok is. Eksztázisban vannak, hogy véget ért a Trump-korszak. Elképesztő mértékű intolerancia és gyűlölet van ezekben az emberekben, elsősorban Isten és törvényei, de a konzervatív embertársaik felé is. Az ő megbékélés- és egység-felhívásaik üres szólamok. Mindent meg fognak tenni, hogy a szövetségeseik – a média, internet-kapuőrök és rettentő-hatalmú plutokraták – segítségével elnémítsák a jobboldalt.

Clintonnak nem sikerült a mérleget átbillentenie, de még Obamának sem teljesen. De most úgy tűnik, tartósan kisebbségbe kerülhetnek a konzervatívok az Egyesült Államokban. Az új adminisztráció meg fogja adni az állampolgárságot – és ezzel a szavazati jogot is – 11 millió illegális bevándorlónak. Belőlük nyilván demokrata szavazók lesznek. De egy újabb migrációs hullám előtt is szélesre fogják tárni Amerika kapuit.

A demokraták kezében van az “ifjúság kártya” is.

Az erkölcsi liberalizmusuk és a fiatalok iránti engedékeny politikájuk – pl. a diákhitelek eltörlésének ötlete – garantálja, hogy az elkövetkező években a szavazókorba lépő fiatalok többsége is rájuk fog voksolni. Ha ehhez még hozzávesszük az amerikai egyház évtizedek óta zajló hanyatlását, illetve a jobboldal egy részét mérgező összeesküvés-elméleteket (lásd QAnon), természetes szinten nem jók a kilátások.

Sok keresztény vezető tisztában van azzal, hogy amit ők tudtak, megtettek, és az, hogy nem sikerült, nem az ő hibájuk. (Azt, hogy a demokratáknak el kellett-e csalniuk a választásokat, vagy az elmúlt években tényleg többségbe kerültek, a legrosszabb esetben a Mennyben ki fog derülni.)

Az amerikai hívők közül sokan tudják, hogy most egy nehezebb időszak fog következni, de sokan készek vállalni az Úrért a szenvedést is. A langyos hívők egy része talán fel is fog ébredni, helyi szinten akár kisebb-nagyobb ébredések is kitörhetnek…

De az elmúlt évtizedek trendjeit nézve sajnos valószínű, hogy sokan a könnyebbik – és széles – utat fogják választani, az aposztáziát, behódolva a közeljövőben várható Fenevadnak…

Az biztos, hogy ezt mi soha, de soha nem fogjuk megtenni! És te se tedd ezt!

Jó lelkiismerettel kell tovább tenni a dolgunkat, szolgálni Istent, akinek most is a kezében van minden hatalom, illetve a mi életünk és jövőnk is!