LEWIS HAMILTON ESETE A TRANSZOKKAL

(részlet Douglas Murray: A tömegek tébolya c. könyvéből, 247-248. oldal)

2017 karácsonyán a Forma 1-es pilóta az Instagram-oldalán tett közzé egy videót.

A felvételen Hamilton ezt mondja:

„Olyan szomorú vagyok most. Nézzétek meg az unokaöcsémet.”

A 32 éves sportoló ezek után a telefon kameráját a rózsaszín-bíbor lány ruhát viselő és varázspálcát lóbáló unokaöccse felé fordította.

„Miért van rajtad hercegnő ruha? – kérdezi a fiút Hamilton. – A fiúk nem hordanak hercegnő ruhákat.”

A kisfiú eközben nevet. Ám az ügy nagyon gyorsan halálosan komollyá vált Hamilton és karrierje szemszögéből. Egy iskolai zaklatás elleni jótékonysági szervezet elítélte a versenyzőt, miután az „megszégyenített egy kisgyermeket”.

Az interneten transzfóbia és elavult nemi sztereotípiák megerősítése miatt osztották ki Hamiltont. A média lecsapott a sztorira, és vezető anyagokat kreált belőle.
Egy nemi erőszak áldozatainak megsegítéséért kampányoló jótékonysági szervezet felhívást tett közzé azért, hogy vegyék el tőle a Brit Birodalom-rendjét.

Hamilton sebesen elnézést tett közzé a közösségi médián „nem helyénvaló” kommentárjai miatt, és mindenkinek elmondta, hogy mennyire szereti az unokaöccsét.

„Örülök, hogy az unokaöcsém szabadnak érzi magát az önkifejezéshez; mindannyiunknak így kellene éreznie”

– fogalmazott egyik üzenetében.

Egy másikban ezt mondta:

„Mindig is támogattam, hogy mindenki úgy élje az életét, ahogy akarja, és remélem, hogy megbocsátanak nekem ezért a pillanatnyi elmezavarért.”

Ez nyilvánvalóan nem volt elég. Néhány hónappal később, 2018 augusztusában a GQ férfi magazin olvasói Lewis Hamilton fotóját láthatták a borítón, belül pedig egy nagyinterjúval és újabb képekkel találkoztak. Az összesen – a borítót is beleértve szoknyában pózolt.

Amellett, hogy a rikító skótmintás, széthúzott felsőben megmutathatta kidolgozott felsőtestét, büszkén viselte a skótok tradicionális alsójára hajazó színes szoknyát.


A borítón a kép mellett a következő idézet volt olvasható tőle:

„Jóvá akarom tenni” – Lewis Hamilton beleáll az ügybe.


(részlet Douglas Murray: A tömegek tébolya c. könyvéből, 247-248. oldal)