Rólam

Pár mondatban magamról

Kedves Látogató!

Pátkai Mihálynak hívnak, keresztény üzletember, tanító és influencer vagyok. Feleségemmel 2003 óta vagyunk házasok, két gyermekünk van.

A célom a keresztény világnézet és a Biblia üzeneteinek a képviselete és népszerűsítése. Meggyőződésem, hogy Jézus Krisztus a megoldás, a válasz életünk nagy kérdéseire.

Ez egy nonprofit oldal – tehát abban már biztos lehetsz, hogy nem a pénzért csinálom. 🙂

Kívánom, hogy az itt található tartalmak hited növekedését és személyes fejlődésedet szolgálják!

Barátsággal,
Pátkai Mihály


Magyar – hazafinak tartom magam, de nem vagyok kirekesztő. Nemcsak ide születtem, de szeretem is Magyarországot. Sokat utazhattam, de a legjobban Budapesten érzem magam. Nem szégyellem a magyarságom – nekünk is vannak kiváló hőseink, íróink, művészeink, szerethető szokásaink, gyönyörű országunk, finom ételeink!

Európai – a zsidó-keresztény etikán, a római jogon és a görög kultúrán alapuló nyugati civilizáció a legélhetőbb a Földön. Nem véletlenül ebbe az irányba és nem fordítva zajlik napjainkban is a tömeges bevándorlás. Hiszek a kultúránk értékeiben (demokrácia, szólás- és vallásszabadság, nők egyenjogúsága, gyermekvédelem, természet- és történelemtudomány tisztelete, jogállamiság, kisebbségek védelme, stb.)

Keresztény – a bibliai világnézet tükrözi hitelesen a földi és túlvilági valóságot. A többi világmagyarázat (mint például az ateizmus, a materializmus, a gnoszticizmus, az iszlám, a buddhizmus, az animizmus) hamis képet közvetít a világról. Minden ember értékes, de nem minden vallás és világnézet az. Elkötelezett vagyok a klasszikus emberi szabadságjogok védelme iránt, de fontosnak tartom az ideológiák nyílt kritikáját.

“Hites” – Szellemi otthonomat a Hit Gyülekezetében találtam meg, 28 évvel ezelőtt. A gyülekezetben számos nagyszerű embert ismerhettem meg, a feleségemmel is itt találkoztunk. A közösség vezetőjét, Németh Sándort több, mint 20 éve ismerem személyesen. Hiteles és elkötelezett keresztény vezető, aki példamutató életet él. Egyik példaképemnek tartom.

Blogger – Ami foglalkoztat – hitélet, közélet – arról írni is szoktam. Ezek az írásaim a Facebookon illetve a weboldalamon (patkaimihaly.hu) jelennek meg. Kedvenc témáim a keresztény életvezetés, a könyvajánlások és a populáris hitvédelem.

Újságíró –  Több, mint 20 éve írok rendszeresen a Hetek Közéleti Hetilapba (http://www.hetek.hu/szerzo/patkai_mihaly) és az Új Exodus folyóiratba (http://www.ujexodus.hu/szerzo/patkai_mihaly).

Tanár – a Kodolányi János Főiskolán végeztem, Székesfehérváron, angol nyelvtanári szakon. Az itt szerzett nyelvészeti, pedagógiai, pszichológiai, szociológiai, történelmi és irodalmi ismeretek nagy hasznomra váltak. Nyelvtanárként a Dover és a Berlitz nyelviskolákban dolgoztam.

Üzletember – Szikora Márton barátommal 17 éve alapítottuk és vezetjük a Tower Ingatlan Csoportot (www.towerbudapest.com). Magyar és külföldi ügyfeleink ingatlanjait kezeljük Budapesten, közel 100 kiváló alkalmazottunk segítségével. E mellett lakásokat közvetítünk, bérbe adunk, bútorozunk, felújítunk, könyvelési szolgáltatásokat adunk (towerconsulting.hu) és irodákat adunk bérbe (ujiroda.hu).

Utazó – eddig 27 országban járhattam, négy kontinensen (Európa, Ázsia, Afrika, Észak-Amerika). A kedvenceim: Ausztria (gasztronómia, hegyek, síelés), Izrael (Biblia, történelem, életrevalóság), USA (üzleti inspiráció, a nagyság víziója és az életérzés). Gyermekkoromban öt évet éltem Afrikában, Nigériában. Értelmes célból – tanulás, regenerálódás, inspiráció – továbbra is szeretek utazni.

Olvasó – Az olvasás gazdagít! Klasszikusokat azért szeretek olvasni, mert időtlen jellemrajzokat és sors-típusokat tartalmaznak. Életrajzokat, hogy tanuljak mások jó és rossz döntéseiből. Kortársakat és újságot azért, hogy a jelent, amiben élek, jobban megértsem. Üzleti könyveket és esettanulmányokat pedig azért, hogy megtanuljam még hatékonyabban vezetni, menedzselni a vállalkozásomat. De a könyv, amelyet a leggyakrabban olvasok, az abszolút kedvencem, a Szentírás.

Tolmács, Fordító, Lektor – Számos nemzetközi konferencián tolmácsoltam fülbe és nyilvánosan (Budapesten, Münchenben, Jeruzsálemben, Nápolyban, Washingtonban és Los Angelesben). Számos cikket, levelet, beszédet és könyvrészletet fordítottam magyarról angolra, illetve angolról magyarra. A leghosszabb egy teljes könyv volt – Bill Wiese: 23 perc a pokolban –  – angolról magyarra. Két magyar kiadás lektorálást is végeztem (Action Bible, Jézabel harca Amerika ellen).

Tanuló – Jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen tanulok, anglisztika MA szakon. Illetve németül, a célom a középfokú nyelvvizsga megszerzése.